Årets selger 2022!

Tekst: Marthe Hammer

Fjorårets nummer to ble i år nummer en! Isak Hamnes Johansen (25) ved Tromsø-kontoret er årets selger: — Jeg bestemte meg for å jobbe intenst og hardt!

Selv om Isak ikke tok sølvplasseringen tungt, ga det likevel motivasjon til å forsøke å gå for gull i 2022. Planen var ikke å jobbe mer – men tiden på jobb skulle utnyttes til det fulle. Og man kan vel si at denne taktikken fungerte: Isak solgte for over 14 millioner i året som gikk.

I en lang periode av året hadde han pappapermisjon i redusert grad, men likevel greide han å stikke av med seieren.

— Man skal slite med å jobbe hardere enn jeg har gjort, ler Isak, som liker å ha et høyt tempo.

Mengdetrening gir resultater
Før Isak begynte i Din Salgskonsulent, hadde han mange baller i luften. Samtidig som han fullførte en bachelorgrad, drev han et firma innenfor turistbransjen. Men hele tiden kjente han at han ikke hadde landet på rett hylle. For to og et halvt år siden begynte Isak i DS. Da bestemte han seg for å ringe så mye som mulig helt fra første dag, og slik har han fortsatt helt til han nå kapret «årets selger»- tittelen.

— Om jeg begynte med høy aktivitet, ville jeg etter hvert kunne slappe mer av, og samtidig selge mye. Å gå andre veien, fra å slappe av til å øke tempoet, er tungt. Det har jeg sett hos andre selgere.

Alt handler om å finne en balanse. Men først må man sette inn støtet. Det blir på en måte som mengdetreningen som idrettsutøvere driver med, mener Isak – man gjør kroppen og hodet vant til å jobbe hardt. Mange av dem som selger best, holder et slik trykk hele veien, og leverer gode resultater år etter år, forteller han.

Fokus hele døgnet
I tillegg til å tørre å «gutse» fra første stund, er det flere faktorer Isak vil trekke fram som utslagsgivende for hans høye prestasjoner. Et greit snakketøy, slik han selv beskriver at han har, er nok også en fordel for å kunne prestere. Å ville vinne, å sette seg mål, og å gå for gull, er også viktig. Han mener at indre motivasjon må være til stede, hvis ikke vil man ikke kunne bli en god selger.

Selv har han ofte kjent på hvor viktig det er å ha hodet på rett sted til enhver tid – også når han ikke er på jobb. God søvn og riktig kosthold er viktige elementer for at han skal fungere.

— Det er en fordel å ha det rolig på hjemmebane. Slik kan jeg holde fokuset hele tiden.
Å komme ramlende inn mandag morgen etter en strabasiøs helg på fylla er kanskje ikke beste forutsetning for å lykkes, mener Isak, og legger til: — Jeg har en fleksibel kone. Og jeg pleier å si at bak alle som har suksess på jobb, står det en enda mer suksessfull partner.

Isak tar hensyn til 24-timers-mennesket. Ved å ta sunne valg for seg selv hele døgnet, kan han møte på jobb så klar og fokusert som mulig.

Teamwork på høyt nivå
Samtidig vil han trekke fram teamet sitt. Han beskriver et godt team der alle drar hverandre opp og fram. Et team som jobber når de er på jobb. Et team som presterer, ligger høyt oppe på ringelistene, og som slik motiverer hverandre til å «gønne på».

— Om man sitter alene, er det nok umulig å holde det samme trykket som vi har. Her blir du hele tiden påmint at du skal ringe. De andre inspirerer og motiverer oss, også på tunge dager. Du kan ikke sitte og hvile deg mens resten ringer og ringer. Da blir du gira og vil fortsette.

Isak har ambisjoner om å bygge et sterkt, trygt og stort team. Ved å tydeliggjøre felles mål er man alltid på samme vei, mener han; sammen med teamet setter han mange, kortsiktige mål. Dette fordi han vet det motiverer selgerne til å levere. Han påpeker at noen mål er mer hårete, for slik kan man nå uante høyder.

Og selv om han vet at de er flere om beinet, har han tro på at hans høye arbeidstempo skal gjøre susen, også i 2023. I året som kommer håper teamlederen på ny rekord – for rekorder er motiverende å jakte, synes han.

— Jeg håper selvfølgelig at det er jeg som tar rekorden!